Coniglio al rosmarino

Coniglio al rosmarino neboli králík na rozmarýnu je oblíbené jídlo právě v Itálii. Jedná se o porce okořeněného a česnekem potřeného králíka, zprudka opečeného na oleji, dopečené v troubě spolu se slaninou, špekem a cibulí, podlité bílým vínem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 220 minut

Ingredience

 

1 ks celého králíka
5 ks stroužků česneku
2-3 ks větší cibule
200 ml bílého vína
200 g špeku
100 g slaniny
  snítky rozmarýnu
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Omytého, osušeného a naporcovaného králíka, lehce osolíme a okořeníme pepřem
2. Utřeme česnek se solí a porce masa touto směsí pomažeme, pak maso zprudka orestujeme na dobře rozehřátém oleji, aby se pěkně zatáhlo
3. Lehce opečené porce králíka vložíme do pekáčku, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, kousky špeku a slaniny, maso posypeme čerstvým rozmarýnem
4. V troubě vyhřáté na 160-170 °C pečeme asi 3 hodiny, za občasného podlévání bílým vínem, vodou a přeléváním šťávy z výpeku.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz