Houskové knedlíčky jako vložka do polévky
Malé kulaté knedlíčky velikosti pětikoruny (mohou být i větší), servírované jako vložka do polévek.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
| 400 g | strouhanky |
| 60 g | másla |
| 2 ks | celá vejce |
| 2-3 lžíce | mléka |
| trochu nastrouhaného muškátového oříšku | |
| zelená petrželka | |
| voda | |
| sůl |
Postup
1. Do mísy nasypeme strouhanku, přidáme k ní máslo, vejce, usekanou petrželku, muškátový oříšek, podle potřeby mléko a vše spojíme v hladké těsto
2. Z něj pak v dlaních uděláme malé knedlíčky velikosti pětikoruny, vkládáme je do vroucí osolené vody
3. Vaříme 4 minuty (nejlépe se vaří v širokém hrnci kam dáme tolik vody, aby knedlíčky byly potopeny), jakmile knedlíčky vyplavou napovrch, jsou hotové.
Doporučení:
Zda-li jsou knedlíčky hotové zjistíme, když jeden knedlíček vyjmeme a rozpůlíme ho, zda je uvnitř uvařený.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
