Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Hovězí carpaccio s pečenou řepou

Carpaccio z opečeného válečku hovězí svíčkové, pečené červené řepy, křenu, řeřichy a hoblinek parmazánu, pokapané olivovým olejem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut + doba vychlazení masa

Ingredience

 

Na svíčkovou carpaccio:
1 ks váleček hovězí svíčkové dlouhý asi 30 cm
1-2 lžíce rozmarýnu
1-2 lžíce mořské soli
  olivový olej
  Na pečenou červenou řepu:
1 svazek malých červených řep i s kousky natě
  ocet balsamiko
  olivový olej
  mořská sůl
  Na dohotovení:
1-2 hrsti čerstvých lístků řeřichy
100 g parmazánu nastrouhaného na hoblinky
  čerstvě nastrouhaný křen
  olivový olej
  sůl

 

 

Postup

 

1. Nejprve si připravíme maso; váleček svíčkové opláchneme a důkladně osušíme, položíme ho na plochu stolu, kde jsem vysypali a rozprostřeli mořskou sůl a otrhané lístky tymiánu, maso pokapeme olivovým olejem, rozetřeme a pak váleček poválíme na ploše tak, aby se nám pěkně obalil do soli a tymiánu
2. Maso položíme na vyhřátou pánev s olejem a zprudka ho ze všech stran opečeme, aby se pěkně zatáhlo a zrůžovělo, pak svíčkovou vyndáme z pánve a necháme 5 minut odpočinout
3. Krájíme na tenké plátky, které klademe na talíře
4. Carpaccio ze svíčkové dále obložíme opečenou červenou řepou, tu ještě dochutíme čerstvě nastrouhaným křenem
5. Na talíře dále ozdobně poklademe čerstvé listy řeřichy a posypeme je hoblinkami parmazánu
6. Nakonec vše osolíme a pokapeme olivovým olejem a můžeme servírovat.

Příprava pečené řepy:
1. U řepy odstraníme většinu natě, ponecháme jen úpony přímo u řepy velké tak 2 cm, zeleninu propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat
2. Okapanou řepu položíme na plát alobalu, pokapeme ji olivovým olejem a octem balsamiko, osolíme mořskou solí
3. Alobal přeložíme, kraje přehneme a zmáčkneme, aby při pečení z balíčku nevytekla žádná šťáva
4. Pečeme 25-30 minut při teplotě asi 250 °C
5. Po upečení balíček opatrně rozevřeme, větší řepy překrojíme, menší necháme v celku, řepu servírujeme i s vypečenou šťávou.

Doporučení:
Kdo nemá rád, může řepu vynechat, kdo se s ní nechce péci, může použít i řepu sterilovanou. Řeřicha je k masům skvělá, ale carpaccio lze dochutit i jinými bylinkami.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz