Humrový koktejl
Koktejl z mořských plodů
Předkrm z artyčoků a humřího masa.
Ingredience
| 1 ks | sklenice sterilovaných artyčokových srdíček |
| 1 ks | konzervy humřího nebo krabího masa |
| 1 ks | cibule |
| 3 lžíce | rostlinného oleje |
| 1 lžíce | směsi bylinkového koření |
| 1 lžíce | rajčatového protlaku |
| 3 lžíce | šlehané smetany |
| 1 lžíce | brandy |
| 1 lžička | ostré hořčice |
| mletý pepř | |
| pískový cukr | |
| naklíčená řeřicha | |
| plátky citrónu na obložení | |
| sůl |
Postup
1. Artyčoková srdíčka necháme dobře okapat a naložíme je do šťávy z humrů
2. Humří maso rozebereme a vyjmeme z něho kůstky
3. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a zakapeme ji 1 lžící oleje
4. Z hořčice, rajčatového protlaku, bylinkového koření, brandy, soli, pepře a cukru připravíme nálev
5. Do nálevu přimícháme 2lžíce oleje a lehce přimícháme šlehanou smetanu
6. Rozpůlená artyčoková srdíčka upravíme do čtyř koktejlových pohárů, přidáme humří nebo krabí maso, kolečka cibule, řeřichu a přelijeme zálivkou.
Doporučení:
Podáváme chlazené s plátky citrónu.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
