Humrový koktejl

Koktejl z mořských plodů

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Předkrm z artyčoků a humřího masa.

Ingredience

 

1 ks sklenice sterilovaných artyčokových srdíček
1 ks konzervy humřího nebo krabího masa
1 ks cibule
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce směsi bylinkového koření
1 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce šlehané smetany
1 lžíce brandy
1 lžička ostré hořčice
  mletý pepř
  pískový cukr
  naklíčená řeřicha
  plátky citrónu na obložení
  sůl

 

 

Postup

 

1. Artyčoková srdíčka necháme dobře okapat a naložíme je do šťávy z humrů
2. Humří maso rozebereme a vyjmeme z něho kůstky
3. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a zakapeme ji 1 lžící oleje
4. Z hořčice, rajčatového protlaku, bylinkového koření, brandy, soli, pepře a cukru připravíme nálev
5. Do nálevu přimícháme 2lžíce oleje a lehce přimícháme šlehanou smetanu
6. Rozpůlená artyčoková srdíčka upravíme do čtyř koktejlových pohárů, přidáme humří nebo krabí maso, kolečka cibule, řeřichu a přelijeme zálivkou.

Doporučení:
Podáváme chlazené s plátky citrónu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz