Humrový koktejl

Koktejl z mořských plodů

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Předkrm z artyčoků a humřího masa.

Ingredience

 

1 ks sklenice sterilovaných artyčokových srdíček
1 ks konzervy humřího nebo krabího masa
1 ks cibule
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce směsi bylinkového koření
1 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce šlehané smetany
1 lžíce brandy
1 lžička ostré hořčice
  mletý pepř
  pískový cukr
  naklíčená řeřicha
  plátky citrónu na obložení
  sůl

 

 

Postup

 

1. Artyčoková srdíčka necháme dobře okapat a naložíme je do šťávy z humrů
2. Humří maso rozebereme a vyjmeme z něho kůstky
3. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a zakapeme ji 1 lžící oleje
4. Z hořčice, rajčatového protlaku, bylinkového koření, brandy, soli, pepře a cukru připravíme nálev
5. Do nálevu přimícháme 2lžíce oleje a lehce přimícháme šlehanou smetanu
6. Rozpůlená artyčoková srdíčka upravíme do čtyř koktejlových pohárů, přidáme humří nebo krabí maso, kolečka cibule, řeřichu a přelijeme zálivkou.

Doporučení:
Podáváme chlazené s plátky citrónu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení