Husa nebo kachna pečená

Základní recept na drůbeží pečínku z husy nebo kachny.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut + 3 hodiny odležení

Ingredience

 

1 ks husy nebo kachny
  voda
  kmín
  sůl

 

 

Postup

 

1. Pro kuchyňské zpracování připravenou husu nebo kachnu uvnitř i na povrchu mírně osolíme a necháme v chladnu asi 3 hodiny odležet
2. Odleželou drůbež vložíme do pekáče prsy dolů, okmínujeme, mírně podlijeme vodou a zvolna pečeme přikryté druhým pekáčem, během pečení přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou
3. Zhruba v polovině pečení maso obrátíme a dopékáme odkryté
4. Měkkou, dozlatova upečenou husu nebo kačenu vyjmeme z pekáče, rozdělíme na porce, klademe na horké talíře a přeléváme tučnou šťávou.

Doporučení:
Kůži na tučných místech, na prsou, biskupu a pod stehny během pečení několikrát propíchneme, aby se sádlo lépe vypékalo. Vypečené sádlo postupně odebíráme a do šťávy seškrabujeme ze stěn pekáče přípečky.

Poznámka:
Pečenou husu nebo kačenu podáváme nejčastěji s bramborovými, chlupatými nebo houskovými knedlíky, nebo po moravském způsobu s lokšemi (plackami z vařených brambor). Druhou přílohou bývá bílé nebo červené dušené zelí nebo dušené kysané zelí.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení