Kachna pečená plněná játrovou nádivkou

Dozlatova upečená kachna naplněná voňavou nádivkou připravenou z játrové paštiky, housek, vajec, mléka, bylinek a dalších ingrediencí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut

Ingredience

 

Rozpis zhruba na 6 porcí:
1 ks celé kachny o váze asi 2,2 kg
  voda
  kmín
  sůl
  Na nádivku:
100 g játrové paštiky
100 ml mléka
1 svazek mladé cibulky
1-2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
3 ks den staré housky
3 ks vejce
  špetka muškátového květu
  špetka drceného pepře
  sůl

 

 

Postup

 

1. Housky nakrájíme na kostičky a dáme do trouby na plech nasucho opéci
2. Opečené kostičky nasypeme do misky a zalijeme mlékem, přidáme vejce, játrovou paštiku, koření a nadrobno nasekanou petrželku, směs mírně osolíme a promícháme
3. Nakonec do nádivky přidáme očištěnou, jemně pokrájenou cibulku
4. Celou kachnu omyjeme a osušíme, břišní dutiny naplníme játrovou nádivkou, otvor uzavřeme párátky nebo ho zašijeme nití
5. Maso osolíme, posypeme kmínem a položíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C
6. Pečeme nejméně 90 minut (záleží na velikosti kachny), během pečení kachnu přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou
7. Takto upečenou kachnu podáváme naporcovanou například s brambory a čerstvou zeleninou.

Doporučení:
Pokud vám část nádivky zbude, dáme ji do menší zapékací misky a upečeme ji zvlášť, formu před naplněním dobře vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení