Italská kuřecí stehna

A opět fritovaná stehýnka, tentokrát obalená v těstíčku připraveném z vajec, hladké mouky, nastrouhaného parmazánu a nesekané petrželové natě.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
8 ks kuřecích stehen (paličky)
3-4 ks vejce
2-3 ks stroužky česneku
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
3-4 lžíce strouhaného parmazánu
2 lžíce nasekané petrželové natě
  sůl

 

 

Postup

 

1. Ve studené vodě omytá kuřecí stehna necháme důkladně okapat, pak do nich vetřeme 2 až 3 stroužky česneku utřeného se solí
2. Do hlubokého talíře nasypeme mouku (raději více), v jiném talíři si připravíme mírně osolená vejce
3. Na dalším talíři smícháme nasekanou pažitku spolu se strouhankou promíchanou s parmazánem
4. Stehna obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance
5. Ve vejcích a strouhance obalíme nohy ještě jednou
6. Obalené kuřecí paličky pozvolna smažíme ve fritovacím hrnci na 160 °C, až nám vyplavou a krásně zezlátnou.

Doporučení:
Samozřejmě, že stehna můžeme připravit i v hlubší pánvi ve větším množství oleje.

Poznámka:
Větší stehna je lépe 2-3 minuty předvařit v mírně osolené vodě.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení