Roastbeef

Pokrm z kvalitního nízkého roštěnce.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 150 minut + doba odležení

Ingredience

 

1,30 kg kvalitního nízkého roštěnce
50 g másla
3 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
  mletý pepř
  worcester
  vývar
  sůl

 

 

Postup

 

1. Roštěnce necháme v chladničce asi 4 dny odležet
2. Před přípravou odstraníme lůj a šlachy
3. Ponecháme-li na roštěnci silnou blánu, případně i tenkou vrstvu loje, nakrájíme ji na čtverečky, aby se maso při pečení nekroutilo
4. Připravený roštěnec osolíme, opepříme a necháme nejméně 2 hodiny
odležet
5. Potom ho dáme na pekáček s rozehřátým olejem a v troubě prudce opékáme po všech stranách celkem 15-20 minut
6. Pak přívod tepla zmírníme a roštěnec dopečeme
7. Průměrná doba pečení je asi ¾ hodiny, je však závislá na velikosti a kvalitě masa
8. Roštěnec má být uvnitř růžový, nikoliv však krvavý
9. Je-li správně upečený, přesvědčíme se vpichem špejle doprostřed masa, zmáčkneme je a vytéká-li jen růžová šťáva (nikoliv krev) je rostbíf hotový
10. Rostbíf vyndáme, tuk slijeme, na pánvičku přidáme máslo, necháme je rozehřát, zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme worcester a krátce povaříme.

Doporučení:
Příloha: Yorkshirsky pudink a zeleninová obloha.

Poznámka:
Podívejte se také na další recept: Rostbíf II..

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení