Roastbeef

Pokrm z kvalitního nízkého roštěnce.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 150 minut + doba odležení

Ingredience

 

1,30 kg kvalitního nízkého roštěnce
50 g másla
3 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
  mletý pepř
  worcester
  vývar
  sůl

 

 

Postup

 

1. Roštěnce necháme v chladničce asi 4 dny odležet
2. Před přípravou odstraníme lůj a šlachy
3. Ponecháme-li na roštěnci silnou blánu, případně i tenkou vrstvu loje, nakrájíme ji na čtverečky, aby se maso při pečení nekroutilo
4. Připravený roštěnec osolíme, opepříme a necháme nejméně 2 hodiny
odležet
5. Potom ho dáme na pekáček s rozehřátým olejem a v troubě prudce opékáme po všech stranách celkem 15-20 minut
6. Pak přívod tepla zmírníme a roštěnec dopečeme
7. Průměrná doba pečení je asi ¾ hodiny, je však závislá na velikosti a kvalitě masa
8. Roštěnec má být uvnitř růžový, nikoliv však krvavý
9. Je-li správně upečený, přesvědčíme se vpichem špejle doprostřed masa, zmáčkneme je a vytéká-li jen růžová šťáva (nikoliv krev) je rostbíf hotový
10. Rostbíf vyndáme, tuk slijeme, na pánvičku přidáme máslo, necháme je rozehřát, zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme worcester a krátce povaříme.

Doporučení:
Příloha: Yorkshirsky pudink a zeleninová obloha.

Poznámka:
Podívejte se také na další recept: Rostbíf II..

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz