Italská zmrzlina

V domácích podmínkách připravená smetanová zmrzlina.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

1 balíček vanilkového cukru
1 sáček ztužovače šlehačky
1 lžička maizeny
0,25 l ovocné dřeně
0,25 l smetany ke šlehání
0,25 l mléka
125 g cukru krystal
3 ks žloutky
1 ks vejce

 

 

Italská zmrzlina

25 minut(y)
Náročnost
V domácích podmínkách připravená smetanová zmrzlina.
1 balíček vanilkového cukru
1 sáček ztužovače šlehačky
1 lžička maizeny
0,25 l ovocné dřeně
0,25 l smetany ke šlehání
0,25 l mléka
125 g cukru krystal
3 ks žloutky
1 ks vejce

1. Vyšleháme žloutky, vejce, cukr, mléko, ovocnou dřeň a maizenu, pak na mírném ohni za stálého míchání přivedeme hmotu k varu, hned odstavíme
2. Za stálého míchání necháme vychladnout
3. Šlehačkovou smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha a opatrně zamícháme do studeného ovocného krému
4. Naplníme do formiček a dáme zmrazit do mrazáku, během první hodiny zamrazení ještě dvakrát promícháme.

Poznámka:
Maizena - Kukuřičná moučka, respektive škrob. Slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a k zahušťování polévek a omáček.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení