Italská zmrzlina

V domácích podmínkách připravená smetanová zmrzlina.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

1 balíček vanilkového cukru
1 sáček ztužovače šlehačky
1 lžička maizeny
0,25 l ovocné dřeně
0,25 l smetany ke šlehání
0,25 l mléka
125 g cukru krystal
3 ks žloutky
1 ks vejce

 

 

Italská zmrzlina

25 minut(y)
Náročnost
V domácích podmínkách připravená smetanová zmrzlina.
1 balíček vanilkového cukru
1 sáček ztužovače šlehačky
1 lžička maizeny
0,25 l ovocné dřeně
0,25 l smetany ke šlehání
0,25 l mléka
125 g cukru krystal
3 ks žloutky
1 ks vejce

1. Vyšleháme žloutky, vejce, cukr, mléko, ovocnou dřeň a maizenu, pak na mírném ohni za stálého míchání přivedeme hmotu k varu, hned odstavíme
2. Za stálého míchání necháme vychladnout
3. Šlehačkovou smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha a opatrně zamícháme do studeného ovocného krému
4. Naplníme do formiček a dáme zmrazit do mrazáku, během první hodiny zamrazení ještě dvakrát promícháme.

Poznámka:
Maizena - Kukuřičná moučka, respektive škrob. Slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a k zahušťování polévek a omáček.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz