Italské kuře Cacciatore
Známá varianta na opečené a pak podušené porce kuřete spolu s rajským protlakem, vínem a dalšími ingrediencemi.
Doba přípravy 100 minut
Ingredience
| kuře rozporcovaného na 8 dílů | |
| 400 g | konzervovaných rajčat | 
| 250 g | žampiónů | 
| 90 g | slaniny | 
| 125 ml | červeného vína | 
| 75 ml | rajského protlaku | 
| 4 lžíce | olivového oleje | 
| 4 lžíce | nasekané petrželové natě | 
| 2 lžíce | kaparů | 
| 1 lžíce | nasekaného čerstvého tymiánu | 
| 2 lžičky | nasekané čerstvé šalvěje | 
| 4 ks | stroužky česneku | 
| 1 ks | malé zelené papriky | 
| 1 ks | cibule | 
| nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu | |
| hladká mouka na poprášení | |
| mletý černý pepř | |
| šalvěj na ozdobu | |
| sůl | 
Postup
1. Očištěné, oprané kuře rozporcujeme na 8 dílů, osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, nakonec maso lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepeme
2. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme připravené porce kuřete, slaninu nakrájenou na nudličky a 10-15 minut vše restujeme
3. Obsah pánve přendáme do hrnce, tuk z pánve vylijeme a důkladně ji vytřeme
4. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku zbavenou semen, polovinu utřeného česneku a za stálého míchání zeleninu 5 minut restujeme, až změkne, děrovanou naběračkou ji přidáme ke kuřeti
5. Na pánvi osmahneme žampiony nakrájené na čtvrtky a přidáme ostatním surovinám do hrnce
6. Nakonec na pánev nalijeme červené víno a 10 minut víno vaříme, aby se svařilo asi tak na 4 lžíce, obsah pánve opět slijeme do hrnce, kam přidáme ještě nakrájená rajčata, protlak a nasekanou šalvěj
7. Pokrm přikryjeme a 1 hodinu dusíme v předehřáté troubě na 190-200 °C
8. Zbylý česnek smícháme s nasekanou petrželovou natí, citrónovou kůrou a kapary, tuto směs na závěr přípravy přimícháme do hrnce a vše spolu dobře prohřejeme
9. Hotové kuřecí Cacciatore osolíme a dochutíme pepřem, jednotlivé porce zdobíme šalvějí.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
