Italský těstovinový salát

Pikantní těstovinový salát z vařených těstovin, zeleniny a salámu, případně dochucený kečupovým přelivem nebo jen olivovým olejem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

Rozpočet pro 4 osoby:
200 g krátkých těstovin (pene, kolínka, vřeténka ...)
200 g měkkého salámu
100 g sterilované okurky
50 g sterilovaného celeru
1 ks cibule
4 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce octa
  bílý mletý pepř
  cukr
  sůl

 

 

Postup

 

1. Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a ihned zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvaříme je podle návodu nepříliš doměkka (tak zvaně na skus - al dente), propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Na oleji zpěníme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rozmíchaný rajčatový protlak s octem a krátce podusíme
3. Do mísy dáme uvařené těstoviny, dušenou cibuli s protlakem, scezené okurky a celer nakrájené na kostičky, na hrubší nudličky nakrájený měkký salám a vše dobře promícháme
4. Podle chuti salát dochutíme kečupem, cukrem, mletým pepřem a solí.

Doporučení:
Těstoviny na salát nesmí být uvařeny příliš doměkka. Kdo nemá rád kečupovou zálivku může vynechat a salát pokapat jen olivovým olejem. Tento salát lze i různě obměňovat, místo sterilovaného celeru dát například sterilovaný hrášek, kukuřičky ...

Poznámka:
Některé těstovinové saláty podáváme dobře vychlazené, jiné lépe chutnají při pokojové teplotě.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení