Italský vánoční chléb

Domácí chléb servírovaný na Velikonoce v Itálii.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 100 minut

Ingredience

 

310 g polohrubé mouky
180 g nastrouhaného sýru tipu Romano
15 g změklého másla
14 g suchých kvasnic
6 ks vajec
240 ml teplého mléka
1 lžička soli

 

 

Postup

 

1. V malé misce v teplém mléce necháme vzejít kvasnice, což bude trvat cca 10 minut
2. Máslem lehce vymažeme dvě menší formy na chlebíček (velikost asi 23 x 13 cm)
3. Ve velké míse smícháme mouku se sýrem, vzejitým kváskem, solí, máslem a mírně našlehanými vejci
4. Těsto rozdělíme do forem a zakryté utěrkou necháme 40-60 minut, až těsto zdvojnásobí svůj objem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme tak 60 minut, až budou chleby pěkně zlatavé
6. Horké chleby vyklopíme a necháme vychladnout nejlépe na mřížce.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení