Jehněčí dušené na rozmarýnu
Jehněčí dušené na rozmarýnu
Doba přípravy 90 minut
Ingredience
| 600 g | jehněčí kýty (plece bez kostí) |
| 40 g | másla |
| 1 ks | feferonky |
| 1 ks | menšího stroužku česneku |
| 1 dl | bílého vína |
| mletý pepř | |
| rozmarýn | |
| petrželka | |
| sůl |
Postup
1. Osolené, opepřené maso dáme na polovinu rozehřátého másla
2. Přidáme rozmarýn, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka, za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou
3. Nadrobno nakrájenou feferonku, česnek a petrželku prohřejeme na zbylém rozehřátém másle, zalijeme šťávou z pečeného masa, vínem a podusíme 10 minut
4. Rozmarýn odstraníme, šťávu nalijeme na porce nakrájeného masa a podáváme.
Doporučení:
Příloha: Vařená rýže a kompot.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
