Jehněčí kotlety s chřestem

Zprudka orestované jehněčí kotlety, servírované s podušenou zeleninou.

 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

Rozpis pro 4 osoby:
12 ks jehněčích kotletek (po 70 g)
1 ks cibule
400 g zeleného chřestu
100 g malých rajčátek
300 ml vývaru
4 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
1 lžička grilovacího koření
1 lžička vegety
  špetka sušeného oregana
  sůl

 

 

Postup

 

1. Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením
2. V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme
3. Vyndáme ho a uchováme v teple
4. Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli, hladkou mouku, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit
5. Potom dáme zpět opečené kotletky, přiklopíme a asi 6 minut ještě podusíme
6. Chřest oloupeme, očistíme, dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat
7. Chřest nakrájíme na delší špalíčky a rajčátka překrojíme na polovinu
8. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, kterou krátce ohřejeme, dochutíme vegetou a podáváme s kotletkami.

Doporučení:
Příloha: Vařené brambory.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz