Jehněčí kotlety s chřestem

Zprudka orestované jehněčí kotlety, servírované s podušenou zeleninou.

 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

Rozpis pro 4 osoby:
12 ks jehněčích kotletek (po 70 g)
1 ks cibule
400 g zeleného chřestu
100 g malých rajčátek
300 ml vývaru
4 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
1 lžička grilovacího koření
1 lžička vegety
  špetka sušeného oregana
  sůl

 

 

Postup

 

1. Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením
2. V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme
3. Vyndáme ho a uchováme v teple
4. Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli, hladkou mouku, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit
5. Potom dáme zpět opečené kotletky, přiklopíme a asi 6 minut ještě podusíme
6. Chřest oloupeme, očistíme, dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat
7. Chřest nakrájíme na delší špalíčky a rajčátka překrojíme na polovinu
8. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, kterou krátce ohřejeme, dochutíme vegetou a podáváme s kotletkami.

Doporučení:
Příloha: Vařené brambory.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení