Jehněčí dušené na rozmarýnu

Jehněčí dušené na rozmarýnu

 

Doba přípravy  90 minut

Ingredience

 

600 g jehněčí kýty (plece bez kostí)
40 g másla
1 ks feferonky
1 ks menšího stroužku česneku
1 dl bílého vína
  mletý pepř
  rozmarýn
  petrželka
  sůl

 

 

Postup

 

1. Osolené, opepřené maso dáme na polovinu rozehřátého másla
2. Přidáme rozmarýn, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka, za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou
3. Nadrobno nakrájenou feferonku, česnek a petrželku prohřejeme na zbylém rozehřátém másle, zalijeme šťávou z pečeného masa, vínem a podusíme 10 minut
4. Rozmarýn odstraníme, šťávu nalijeme na porce nakrájeného masa a podáváme.

Doporučení:
Příloha: Vařená rýže a kompot.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení