Jehněčí karé s hráškem

V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 80 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1,5 kg jehněčího karé
800 g mraženého hrášku
100 g den starého bílého chleba
6-7 lžic olivového oleje
2 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati
2 lžíce čerstvě nasekané majoránky
2 lžíce čerstvě nasekané máty
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky pálivé hořčice
  mletý černý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Starší chléb nastrouháme nahrubo, strouhanku nasypeme do misky a promícháme s nasekanou petrželovou natí a 5 lžícemi oleje, zamícháme a dochutíme pepřem a solí
2. Omyté jehněčí karé osušíme papírovou utěrkou, osolíme, okořeníme pepřem a ze všech stran zprudka opečeme na oleji, v troubě vyhřáté na 140 °C necháme 10 minut prohřát
3. Připravené maso vyjmeme z trouby a potřeme hořčicí, potom ho obalíme v bylinkové strouhance, opět vložíme do trouby a pečeme 10-15 minut, teplotu v troubě můžeme mírně zvednout, upečené maso vyjmeme z trouby a necháme pár minut odpočinout
4. Hrášek rozemeleme nebo rozmixujeme nahrubo a dáme do hrnce, kde ho promícháme se 2 lžícemi olivového oleje, nasekanou majoránkou a mátou
5. Hráškovou směs ohřejeme a za stálého míchání 4 minuty opékáme (zprudka vaříme), ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a solí
6. Jednotlivé porce jehněčího servírujeme na podušeném hrášku.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení