Jehněčí kotlety z trouby

Marinované kotlety z jehněte upečené v troubě.

 

Doba přípravy 35 minut a 30 minut doba marinování

Ingredience

 

8-12 ks jehněčích kotletek
1 ks citronu
  olej na vymazání pekáčku
  Na marinádu:
  dijonská hořčice
  nasekaná petrželka
  mletý pepř
  česnek
  sůl

 

 

Postup

 

1. Z kotletek odstraníme přebytečný tuk a po obou stranách je potřeme rozpůleným citronem
2. Oloupané utřené stroužky česneku, mletý pepř, na drobno nasekanou petrželku, sůl, dijonskou hořčici promícháme a směsí potřeme kotlety, které necháme 30 minut marinovat
3. Pak kotlety rozložíme do olejem vymazaného pekáčku, zakryjeme, dáme do trouby rozehřáté na 250 °C, asi 4 minuty zprudka zapečeme, pak snížíme teplotu na 180 °C, odkryjeme a pečeme ještě 15 minut.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení