Jehněčí kebaby mleté
Grilované masové šišky přelité studenou okurkovo-jogurtovou omáčkou.
Doba přípravy 40 minut
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 400 g | mletého jehněčího masa |
| 6 ks | kuliček černého pepře |
| 3 ks | zelené kardamonové cibulky |
| 3 ks | hřebíčky |
| 2 ks | stroužky česneku |
| 1 ks | kořenu zázvoru (1 cm) |
| 1 ks | cibule |
| 2 lžičky | semínek koliandru |
| 2 lžičky | semínek kmínu |
| 2 lžíce | nasekané čerstvé máty |
| 1/2 lžičky | soli |
| plátky limetky | |
| Na omáčku: | |
| 1,5 ml | bílého jogurtu |
| 2 lžíce | nasekané čerstvé máty |
| 1 lžička | magového čatní |
| 1 ks | okurky (7 cm) |
Postup
1. Rozehřejeme pánev a na sucho opražíme koliandr, kmín, hřebíčky, tobolky kardamonu a kuličky pepře, dokud koření trochu neztmavne a nezačne silně vonět
2. Pak opražené koření umeleme v mlýnku na kávu nebo na koření, také je můžeme rozdrtit v hmoždíři
3. Zázvor a česnek vložíme do mixéru a rozmixujeme je na kaši, přidáme rozemleté (rozdrcené) koření a smícháme s mátou, jehněčím masem, nasekanou cibulí a solí
4. Směs rozdělíme na 8-16 stejných částí, vytvarujeme je na špejlích (jehlách) do tvaru šišek
5. Kebaby opékáme na grilu 10-15 minut, občas jehlami pootočíme
6. Omáčku připravíme smícháním jogurtu, máty, mangového čatní a nastrouhané okurky
7. Ugrilované šišky podáváme mírně přelité omáčkou a ozdobené plátky limetky.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
