Jehněčí kebaby mleté

Grilované masové šišky přelité studenou okurkovo-jogurtovou omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
400 g mletého jehněčího masa
6 ks kuliček černého pepře
3 ks zelené kardamonové cibulky
3 ks hřebíčky
2 ks stroužky česneku
1 ks kořenu zázvoru (1 cm)
1 ks cibule
2 lžičky semínek koliandru
2 lžičky semínek kmínu
2 lžíce nasekané čerstvé máty
1/2 lžičky soli
  plátky limetky
  Na omáčku:
1,5 ml bílého jogurtu
2 lžíce nasekané čerstvé máty
1 lžička magového čatní
1 ks okurky (7 cm)

 

 

Postup

 

1. Rozehřejeme pánev a na sucho opražíme koliandr, kmín, hřebíčky, tobolky kardamonu a kuličky pepře, dokud koření trochu neztmavne a nezačne silně vonět
2. Pak opražené koření umeleme v mlýnku na kávu nebo na koření, také je můžeme rozdrtit v hmoždíři
3. Zázvor a česnek vložíme do mixéru a rozmixujeme je na kaši, přidáme rozemleté (rozdrcené) koření a smícháme s mátou, jehněčím masem, nasekanou cibulí a solí
4. Směs rozdělíme na 8-16 stejných částí, vytvarujeme je na špejlích (jehlách) do tvaru šišek
5. Kebaby opékáme na grilu 10-15 minut, občas jehlami pootočíme
6. Omáčku připravíme smícháním jogurtu, máty, mangového čatní a nastrouhané okurky
7. Ugrilované šišky podáváme mírně přelité omáčkou a ozdobené plátky limetky.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz