Jehněčí kebaby mleté

Grilované masové šišky přelité studenou okurkovo-jogurtovou omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
400 g mletého jehněčího masa
6 ks kuliček černého pepře
3 ks zelené kardamonové cibulky
3 ks hřebíčky
2 ks stroužky česneku
1 ks kořenu zázvoru (1 cm)
1 ks cibule
2 lžičky semínek koliandru
2 lžičky semínek kmínu
2 lžíce nasekané čerstvé máty
1/2 lžičky soli
  plátky limetky
  Na omáčku:
1,5 ml bílého jogurtu
2 lžíce nasekané čerstvé máty
1 lžička magového čatní
1 ks okurky (7 cm)

 

 

Postup

 

1. Rozehřejeme pánev a na sucho opražíme koliandr, kmín, hřebíčky, tobolky kardamonu a kuličky pepře, dokud koření trochu neztmavne a nezačne silně vonět
2. Pak opražené koření umeleme v mlýnku na kávu nebo na koření, také je můžeme rozdrtit v hmoždíři
3. Zázvor a česnek vložíme do mixéru a rozmixujeme je na kaši, přidáme rozemleté (rozdrcené) koření a smícháme s mátou, jehněčím masem, nasekanou cibulí a solí
4. Směs rozdělíme na 8-16 stejných částí, vytvarujeme je na špejlích (jehlách) do tvaru šišek
5. Kebaby opékáme na grilu 10-15 minut, občas jehlami pootočíme
6. Omáčku připravíme smícháním jogurtu, máty, mangového čatní a nastrouhané okurky
7. Ugrilované šišky podáváme mírně přelité omáčkou a ozdobené plátky limetky.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení