Jehněčí ledvinky na grilu

Originální chuťovka pro správnou garden párty

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

  • Grilovací koření  
  • Jehněčí ledvinky, 4 kusy
  • Sůl

 

Postup

 

Jehněčí ledviny omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme a odstraníme nečistoty a "žlázy". Ledvinky namočíme do vody a necháme vyčistit. Necháme je vždy asi 2 - 3 hodiny a pak vodu vyměníme. Prakticky postupujeme jako u vepřových ledvin. Jehněčí jsou ale křehké a nemají typickou odpornou vůni.

Ledvinky pak vyjmeme, opláchneme a opatrně osušíme. Lehce je posypeme grilovacím kořením a necháme asi 5 minut odpočinout. Jehněčí ledvinky vložíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran dozlatova. Doporučuji je častěji otáčet. Zůstanou křehké a šťavnaté.

Jehněčí ledvinky sundáme z grilu, necháme asi 2 minuty odpočinout a můžeme servírovat. Je to opravdu chuťovka, takže není třeba jídlo něčím doplňovat - pečivem, salátem nebo čímkoliv jiným.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení