Kachna na medu

 

Po porcích pečená kachna potřená medem smíchaným s máslem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 130 minut

Ingredience

 

větší kachna
4 ks jablek
2 ks cibule
2 ks hřebíčky
3-4 lžíce medu
40 g másla
  několik kuliček nového koření
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Důkladně očištěnou, omytou a okapanou kachnu rozkrájíme na 6 až 8 porcí
2. Jednotlivé porce osolíme a potřeme medem rozmíchaným s povoleným máslem
3. Připravené maso vyskládáme na pekáč, podlijeme studenou vodou a asi 1 hodinu dusíme pod pokličkou, v průběhu přípravy porce kachny několikrát obrátíme
4. V této fázi přidáme oloupaná, jadřinců zbavená, na plátky nakrájená jablka, plátky cibule a koření a nepřikryté pečeme v troubě doměkka, maso občas přeléváme výpekem a ještě jednou znovu potřeme medem
5. Když je kachna upečená, porce vyjmeme, podušená jablka i cibuli s kořením procedíme a nakonec ve šťávě kachnu ještě chvíli prohřejeme.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení