Kachna na medu

 

Po porcích pečená kachna potřená medem smíchaným s máslem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 130 minut

Ingredience

 

větší kachna
4 ks jablek
2 ks cibule
2 ks hřebíčky
3-4 lžíce medu
40 g másla
  několik kuliček nového koření
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Důkladně očištěnou, omytou a okapanou kachnu rozkrájíme na 6 až 8 porcí
2. Jednotlivé porce osolíme a potřeme medem rozmíchaným s povoleným máslem
3. Připravené maso vyskládáme na pekáč, podlijeme studenou vodou a asi 1 hodinu dusíme pod pokličkou, v průběhu přípravy porce kachny několikrát obrátíme
4. V této fázi přidáme oloupaná, jadřinců zbavená, na plátky nakrájená jablka, plátky cibule a koření a nepřikryté pečeme v troubě doměkka, maso občas přeléváme výpekem a ještě jednou znovu potřeme medem
5. Když je kachna upečená, porce vyjmeme, podušená jablka i cibuli s kořením procedíme a nakonec ve šťávě kachnu ještě chvíli prohřejeme.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz