Grilovaná křídla

Na roštu grilu grilovaná marinovaná křídla, podávaná s dipem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut + doba marinování

Ingredience

 

16 ks kuřecích křídel
  Na marinádu:
100 ml koly
1 lžička soli
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje
2 ks stroužků česneku
  mletý pepř
  Na dip:
200 g řeckého jogurtu
100 g sýru s modrou plísní
1 ks jarní cibulky
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Z kuřecích křídel odsekneme krajní část, větší křídla můžeme ještě rozkrojit, pak omyjeme a osušíme
2. V misce promícháme oloupané utřené stroužky česneku, worcester, sójovou omáčku, olivový olej, kolu, sůl a mletý pepř
3. Do většího plastikového sáčku vlijeme marinádu, přidáme kuřecí křídla, sáček uzavřeme a dáme do chladu marinovat nejméně na 2 hodiny (čím déle, tím lépe)
4. Potom kuřecí křídla grilujeme asi 15 minut, záleží na jejich velikosti
5. Podáváme s dipem připraveným promícháním řeckého jogurtu se strouhaným sýrem, na drobno nasekanou cibulkou, solí a pepřem.

Doporučení:
Křídla můžeme předvařit ve slané vodě doměkka a pak stačí ke grilování 3 minuty po každé straně.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení