Grilovaná křídla

Na roštu grilu grilovaná marinovaná křídla, podávaná s dipem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut + doba marinování

Ingredience

 

16 ks kuřecích křídel
  Na marinádu:
100 ml koly
1 lžička soli
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje
2 ks stroužků česneku
  mletý pepř
  Na dip:
200 g řeckého jogurtu
100 g sýru s modrou plísní
1 ks jarní cibulky
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Z kuřecích křídel odsekneme krajní část, větší křídla můžeme ještě rozkrojit, pak omyjeme a osušíme
2. V misce promícháme oloupané utřené stroužky česneku, worcester, sójovou omáčku, olivový olej, kolu, sůl a mletý pepř
3. Do většího plastikového sáčku vlijeme marinádu, přidáme kuřecí křídla, sáček uzavřeme a dáme do chladu marinovat nejméně na 2 hodiny (čím déle, tím lépe)
4. Potom kuřecí křídla grilujeme asi 15 minut, záleží na jejich velikosti
5. Podáváme s dipem připraveným promícháním řeckého jogurtu se strouhaným sýrem, na drobno nasekanou cibulkou, solí a pepřem.

Doporučení:
Křídla můžeme předvařit ve slané vodě doměkka a pak stačí ke grilování 3 minuty po každé straně.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz