Kachna s pikantním medovým přelivem

Kachna s medem je skvělá alternativa pro ty, co se nechtějí stále ládovat knedlíkem se zelím.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 130 minut

Ingredience

 

1 ks kachny
  voda na podlití
  sůl
  Na nálev:
1/2 l horké vody
1 ks kostky bujónu
1 ks citrónu
1 ks delší snítky rozmarýnu
2 ks větších stroužků česneku
4 lžíce medu
1 lžíce vegety
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce grilovacího koření
1 lžíce pepřového koření
  několik kapek Tabasca
  hladká mouka na zahuštění

 

 

Postup

 

Nálev na potírání kachny si připravíme takto:
1. Do větší nádoby nalijeme půl litru horké vody, přidáme kostku bujónu a důkladně ji ve vodě rozmícháme, pak postupně dodáme další ingredience, tedy med, citrón, vegetu, sojovou omáčku, grilovací koření, pepřové koření a hořčici, vše zamícháme do teplého nálevu, nakonec přidáme rozlisovaný česnek, na kousky nastříhané snítko rozmarýnu a pár kapek Tabasca, nálev necháme za občasného míchání vychladnout.

2. Kachnu důkladně omyjeme a z venku i zevnitř nasolíme
3. V celku nebo na dvě půlky ji poklademe do pekáče a podlijeme trochou studené vody
4. Zaklopený pekáč vložíme do studené trouby a dáme na 15 minut péci na 190 °C, pak kachnu zbavíme přebytečného tuku (tuk odebereme lžící) a důkladně potřeme připraveným nálevem, dáme péci na dalších 15 minut a opět jí přelijeme nálevem, takto pokračujeme do změknutí masa cca 90 minut
5. Na poslední část pečení necháme kachnu odkrytou, aby se nám upekla dozlatova, pečeme při teplotě kolem 170 °C
6. Kachnu vytáhneme, naporcujeme a uchováme v teple
7. Výpek zbavíme 2/3 rozpuštěného sádla (bude nám plavat na povrchu) a zahustíme ho hladkou moukou rozpuštěnou v malém množství studené vody, chvíli výpek za stálého míchání provaříme a pak porce kachny vrátíme zpět do omáčky.

Doporučení:
Jako přílohu doporučujeme rýži a ovocný kompot.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení