Kachní prsa na černém pivě

Na zkaramelizované cibulce opečené porce kachních prsou, podlité černým pivem, upečené doměkka.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 70 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
4 ks kachní prsa (asi 800 g)
1 ks cibule
200 ml černého piva
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 lžička cukru
  trochu divokého koření (nové koření, bobkový list, tymián)
  sůl

 

 

Postup

 

1. Kachní prsa opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme
2. Maso osolíme a posypeme mletým divokým kořením, obalíme v hladké mouce
3. V pekáči rozehřejeme olej s máslem, vsypeme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli a cukr, za stálého míchání necháme pomalu zkaramelizovat do zlatohnědé barvy
4. Do pekáčku na cibuli vložíme porce kachny a z obou stran je opečeme, pak maso podlijeme pivem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme doměkka
6. Upečené maso na talířích přelijeme šťávou z výpeku.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme například bramborové knedlíky nebo krokety.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení