Kachní nudličky s ananasem
Nudličky kachních prsou obalené v solamylu, orestované ve woku spolu se zeleninou a kostkami ananasu, dochucené sladkou omáčkou.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
| 400 g | kachních prsíček |
| 200 g | ananasu |
| 1-2 lžíce | solamylu |
| 4 ks | jarní cibulky |
| 4 ks | šalotky |
| 2 ks | stroužky česneku |
| 2 ks | mrkve |
| olej na restování | |
| Na omáčku: | |
| 4 lžíce | suchého bílého vína |
| 2 lžíce | sójové omáčky |
| 1 lžíce | povidel |
| 1 lžíce | medu |
Postup
1. Kachní prsíčka důkladně očištěná a zbavená kůže a tuku nakrájíme přes vlákno na dlouhé nudličky, ty pečlivě obalíme v solamylu
2. Připravíme si sladkou omáčku; do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme švestková nebo hrušková povidla, med a sójovou omáčku, všechny přísady důkladně promícháme, směs chvíli povaříme na mírném zdroji tepla, aby se všechny složky omáčky dobře propojily
3. Šalotky a česnek oloupeme, cibulky a mrkev pečlivě očistíme, šalotky nakrájíme na měsíčky, česnek na středně silné plátky, cibulky a mrkev na menší špalíky, dužinu ananasu pokrájíme na drobnější kostky
4. Ve woku na rozpáleném oleji zprudka orestujeme kachní nudličky obalené v solamylu, přidáme pokrájené šalotky s mrkví, když mrkev částečně změkne, vmícháme česnek, cibulku a ananas, zelenina by měla být důkladně prohřátá, ale zůstat křupavá
5. Nakonec pokrm dochutíme připravenou sladkou omáčkou a necháme krátce povařit.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme například dušenou jasmínovou rýži.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
