Kančí žebro po myslivecku

Žebra z kance upečená v troubě spolu se zeleninou a divokým kořením, podlévaná červeným vínem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

2 kg žebra z divočáka
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 svazek mladé cibulky
1 hrst sušených hub
2-3 dcl červeného vína
1 ks stroužek česneku
  bobkový list
  nové koření
  hladká mouka
  sádlo
  pepř
  kmín
  sůl

 

 

Postup

 

1. Žebra naporcujeme, do pekáče dáme 2 lžíce sádla naskládáme žebra, osolíme okmínujeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C
2. Nakrájíme kořenovou zeleninu, sušené houby předem namočené nasekáme, nakrájíme také cibuli a česnek
3. Zeleninu a houby přidáme k žebrům, pokrm dochutíme ještě pár kuličkami jalovce, bobkovým listem a novým kořením, během pečení žebra podléváme červeným vínem
4. Na závěr šťávu zahustíme hladkou moukou, omáčku osolíme a opepříme, podáváme s bramborem nebo knedlíkem.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení