Německá štola

Další varianta oblíbeného vánočního moučníku z Německa. Tento recept je podle Ivety Fabešové z pořadu "Vánoční pečení".

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

400 g rozinek
200 g hladké mouky
170 g másla
80 g celých mandlí
50 g strouhaného marcipánu
50 g kandovaného citronu
35 g kandovaného pomeranče
25 g krupicového cukru
25 g droždí
1/2 lžičky mleté skořice
150 ml mléka
20 ml rumu
1 ks vanilkový lusk
  kůra z 1 ks citronu
  moučkový cukr

 

 

Postup

 

1. Trochu mouky s rozdrobeným droždím a teplým mlékem spolu smícháme, kvásek přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 1 hodinu kynout
2. Připravíme si těsto; smícháme zbytek mouky s ostatními ingrediencemi (kromě kandovaného ovoce, mandlí a rozinek) a nakonec do těsta přimícháme vzedmutý kvásek, chvíli necháme těsto odležet
3. Těsto vypracujeme, přimícháme do něj zbytek surovin, rozdělíme na 5 částí, z každé vytvarujeme menší váleček, na vrchní části každého válečku nařízněte po celém obvodu šikmé pruhy
4. Válečky vyskládáme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou a necháme je blízko trouby vyhřáté na 180 °C kynout asi 20 minut
5. V troubě nakynuté štoly pečeme v troubě cca 40 minut, po upečení je hojně posypeme moučkovým cukrem.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení