Německá štola

Další varianta oblíbeného vánočního moučníku z Německa. Tento recept je podle Ivety Fabešové z pořadu "Vánoční pečení".

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

400 g rozinek
200 g hladké mouky
170 g másla
80 g celých mandlí
50 g strouhaného marcipánu
50 g kandovaného citronu
35 g kandovaného pomeranče
25 g krupicového cukru
25 g droždí
1/2 lžičky mleté skořice
150 ml mléka
20 ml rumu
1 ks vanilkový lusk
  kůra z 1 ks citronu
  moučkový cukr

 

 

Postup

 

1. Trochu mouky s rozdrobeným droždím a teplým mlékem spolu smícháme, kvásek přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 1 hodinu kynout
2. Připravíme si těsto; smícháme zbytek mouky s ostatními ingrediencemi (kromě kandovaného ovoce, mandlí a rozinek) a nakonec do těsta přimícháme vzedmutý kvásek, chvíli necháme těsto odležet
3. Těsto vypracujeme, přimícháme do něj zbytek surovin, rozdělíme na 5 částí, z každé vytvarujeme menší váleček, na vrchní části každého válečku nařízněte po celém obvodu šikmé pruhy
4. Válečky vyskládáme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou a necháme je blízko trouby vyhřáté na 180 °C kynout asi 20 minut
5. V troubě nakynuté štoly pečeme v troubě cca 40 minut, po upečení je hojně posypeme moučkovým cukrem.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz