Kapr smažený v nadýchaném těstíčku

V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 50 minut

Ingredience

 

  kapr
1 ks vejce
200 g hladké mouk
30 g droždí
2 dl piva
  kmín
  olej
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěného kapra naporcujeme na podkovy (hlavu a ocas použijeme na polévku)
2. Podkovy osušíme, osolíme, posypeme kmínem a obalíme v části hladké mouky
3. Do piva rozdrobíme droždí, rozšleháme s vejcem, přidáme hladkou mouku a necháme v teple 20 minut vykynout
4. Podkovy namáčíme v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.

Doporučení:
Podáváme s vařenými brambory ochucenými máslem a zeleninovým salátem.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení