Kapr smažený v nadýchaném těstíčku

V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 50 minut

Ingredience

 

  kapr
1 ks vejce
200 g hladké mouk
30 g droždí
2 dl piva
  kmín
  olej
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěného kapra naporcujeme na podkovy (hlavu a ocas použijeme na polévku)
2. Podkovy osušíme, osolíme, posypeme kmínem a obalíme v části hladké mouky
3. Do piva rozdrobíme droždí, rozšleháme s vejcem, přidáme hladkou mouku a necháme v teple 20 minut vykynout
4. Podkovy namáčíme v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.

Doporučení:
Podáváme s vařenými brambory ochucenými máslem a zeleninovým salátem.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz