Křepelčí vejce s kaviárem
Křepelčí vejce vyklepnutá na pánvičce a usmažená jako volská oka, ozdobená kaviárem.
Zdobená křepelčí vejce. Doba přípravy 10 minut.
Ingredience
| 4 ks a více | křepelčích vajíček |
| 1 sklenička | černého (červeného) kaviáru |
| toastový chléb nebo lžíce na servírování | |
| pepř | |
| sůl |
Postup
1. Křepelčí vejce opatrně rozklepneme na pánvičku s nepřilnavým povrchem, jemně omaštěnou tukem
2. Osolíme, okořeníme pepřem, zaklopíme poklicí a smažíme na mírném zdroji tepla tak dlouho, až bílek i žloutek ztuhne (žloutek necháme ztuhnout jen na povrchu, uvnitř by měl být jemně tekutý)
3. Vejce opatrně přendáme na servírovací lžíce nebo na kousky toastového chleba a ozdobíme kaviárem, ještě teplé podáváme
