Křepelčí vejce s kaviárem

Křepelčí vejce vyklepnutá na pánvičce a usmažená jako volská oka, ozdobená kaviárem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Zdobená křepelčí vejce. Doba přípravy 10 minut.

Ingredience

 

4 ks a více křepelčích vajíček
1 sklenička černého (červeného) kaviáru
  toastový chléb nebo lžíce na servírování
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Křepelčí vejce opatrně rozklepneme na pánvičku s nepřilnavým povrchem, jemně omaštěnou tukem
2. Osolíme, okořeníme pepřem, zaklopíme poklicí a smažíme na mírném zdroji tepla tak dlouho, až bílek i žloutek ztuhne (žloutek necháme ztuhnout jen na povrchu, uvnitř by měl být jemně tekutý)
3. Vejce opatrně přendáme na servírovací lžíce nebo na kousky toastového chleba a ozdobíme kaviárem, ještě teplé podáváme

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení