Křepelčí vejce v žampionech

Hlavičky žampiónů plněné křepelčími vejci, zapečené v troubě.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Zapečené žampiony pro Vaše hosty

Ingredience

 

4 ks křepelčí vajíčka
4 ks větší žampióny
1 lžíce smetany nebo jogurtu
1 lžíce másla
1 lžíce křenu
  citrónová šťáva
  mletý černý pepř
  sůl
 

 

 

Postup

 

1. Žampiony očistíme, odstraníme z nich nožičky, osušíme je, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu odležet
2. Zapékací misku nebo pánev vymažeme máslem, vložíme do ní žampionové hlavičky spodkem nahoru a do každé vyklepneme křepelčí vejce
3. Zapékáme asi 10 minut v troubě předehřáté na 178-180 °C
4. Podáváme s jemně nastrouhaným křenem promíchaným se smetanou nebo jogurtem a ozdobené čerstvou zeleninou.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení