Křepelčí vejce v žampionech

Hlavičky žampiónů plněné křepelčími vejci, zapečené v troubě.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Zapečené žampiony pro Vaše hosty

Ingredience

 

4 ks křepelčí vajíčka
4 ks větší žampióny
1 lžíce smetany nebo jogurtu
1 lžíce másla
1 lžíce křenu
  citrónová šťáva
  mletý černý pepř
  sůl
 

 

 

Postup

 

1. Žampiony očistíme, odstraníme z nich nožičky, osušíme je, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu odležet
2. Zapékací misku nebo pánev vymažeme máslem, vložíme do ní žampionové hlavičky spodkem nahoru a do každé vyklepneme křepelčí vejce
3. Zapékáme asi 10 minut v troubě předehřáté na 178-180 °C
4. Podáváme s jemně nastrouhaným křenem promíchaným se smetanou nebo jogurtem a ozdobené čerstvou zeleninou.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz