Krevety na česnekovém másle
Na rozpáleném másle a oleji osmahnuté plátky česneku, na něm opečené oloupané krevety.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
| 500-600 g | větších krevet |
| 2 lžíce | petrželky |
| 2 lžíce | másla |
| 2 lžíce | oleje |
| 6 ks | stroužků česneku |
| 1 ks | chilli papričky |
| šťáva z 1/2 citrónu | |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
1. dobře rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a na jemno nakrájenou chilli papričku zbavenou jadřince
2. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách opečeme
3. Nakonec je osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou
4. Takto připravené krevety ihned servírujeme posypané čerstvě nasekanou petrželkou.
Doporučení:
Jako přílohu servírujeme například čerstvé bílé bagety.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
