Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Krevety na jehle s polevou

Ve formě špízu ugrilované krevety, potírané polevou připravenou z hnědého cukru, třtinového rumu, másla, hořčice, bílého octa a koření.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

Rozpis tak na 5 porcí:
25 ks krevetích ocásků
50 g másla
10 g hořčice
5 g hnědého cukru
5 g bílého octa
2,5 g mletého hřebíčku
2,5 g mleté skořice
0,25 dl třtinového rumu
  mletý černý pepř
  mořská sůl

 

 

Postup

 

1. Krevety nejprve opláchneme pod tekoucí studenou vodou, odstraníme střívka, necháme je důkladně okapat
2. Takto připravení krevety opatrně napícháme na grilovací jehly
3. Do hrnce dáme hnědý cukr, máslo, hořčici, přilijeme rum a ocet
4. Dále přidáme koření a sůl, vše promícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme mírným varem 3-5 minut, až tekutina zhoustne a získá sirupovitou konzistenci
5. Připravenou polevu ještě dochutíme solí a pepřem
6. Rozpálený rošt grilu potřeme olejem nebo kouskem slaniny, krevetové špízy položíme na gril a grilujeme, až budou hotové (pozor, ať je nevysušíte), během grilování krevety bohatě potíráme polevou.

Doporučení:
Zbylou polevu můžete využít jako omáčku k připraveným krevetovým špízům.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz