Kuřecí galantina

Doba přípravy 80 minut + minimálně 2 hodiny doba tuhnutí

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Naklepané kuřecí maso naplněné fáší z mletého bůčku, slaniny, šunky, drůbežích jater a dalších ingrediencí, zatočené do rolády a upečené v troubě doměkka, vychlazené, servírované na plátky.

Ingredience

 

500 g kuřecích prsních řízků
  potravinářský provázek
  potravinářská fólie na pečení nebo alobal
  voda
  Na fáš:
250 g mletého bůčku
200 g slaniny
200 g šunka
100 g žampionů
50 g drůbežích jater
200 ml smetany
  muškátový květ
  petrželka
  koňak
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

. Nejdříve si připravíme fáš; do vyšlehaného mletého bůčku postupně zašleháme sůl, pepř, trochu muškátového květu, několik kapek koňaku a smetanu
2. Přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, slaninu a játra, blanšírované kousky žampionů a usekanou petrželku, důkladně vše promícháme
3. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, ty rozklepeme, pak z nich na potravinářské fólii vytvoříme celistvý plát, který přes další fólii sklepeme dohromady
4. Na kuřecí plát rozetřeme fáš, maso i s fólií smotáme do úhledného válečku, konce zavážeme provázkem a dáme do pekáče
5. Roládu podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C asi 60 minut
6. Galantinu musí chladit nejméně 2 hodiny, aby ztuhla, až ze ztuhlé rolády odstraníme potravinářskou fólii nebo alobal a nakrájíme ji na zhruba centimetrové plátky
7. Podáváme s čerstvým pečivem a například čerstvou, úhledně nakrájenou zeleninou.

Poznámka:
Blanšírování: Krátké ponoření potraviny do vroucí tekutiny (spaření).

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení