Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Kuřecí galantina

Doba přípravy 80 minut + minimálně 2 hodiny doba tuhnutí

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Naklepané kuřecí maso naplněné fáší z mletého bůčku, slaniny, šunky, drůbežích jater a dalších ingrediencí, zatočené do rolády a upečené v troubě doměkka, vychlazené, servírované na plátky.

Ingredience

 

500 g kuřecích prsních řízků
  potravinářský provázek
  potravinářská fólie na pečení nebo alobal
  voda
  Na fáš:
250 g mletého bůčku
200 g slaniny
200 g šunka
100 g žampionů
50 g drůbežích jater
200 ml smetany
  muškátový květ
  petrželka
  koňak
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

. Nejdříve si připravíme fáš; do vyšlehaného mletého bůčku postupně zašleháme sůl, pepř, trochu muškátového květu, několik kapek koňaku a smetanu
2. Přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, slaninu a játra, blanšírované kousky žampionů a usekanou petrželku, důkladně vše promícháme
3. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, ty rozklepeme, pak z nich na potravinářské fólii vytvoříme celistvý plát, který přes další fólii sklepeme dohromady
4. Na kuřecí plát rozetřeme fáš, maso i s fólií smotáme do úhledného válečku, konce zavážeme provázkem a dáme do pekáče
5. Roládu podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 120 °C asi 60 minut
6. Galantinu musí chladit nejméně 2 hodiny, aby ztuhla, až ze ztuhlé rolády odstraníme potravinářskou fólii nebo alobal a nakrájíme ji na zhruba centimetrové plátky
7. Podáváme s čerstvým pečivem a například čerstvou, úhledně nakrájenou zeleninou.

Poznámka:
Blanšírování: Krátké ponoření potraviny do vroucí tekutiny (spaření).

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz