Vepřový bok grilovaný v exotické salse servírovaný s kokosovou rýží a fazolemi

V kořeněném nálevu povařený vepřový bok, grilovaný, potíraný exotickou marinádou, servírovaný s kokosovou rýží a červenými fazolemi.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

Suroviny na 4 porce:
1 kg vepřového boku vcelku s kůží
  Várka na uvaření boku:
4 ks bobkového listu
4 ks chilli papričky
3 ks badyánu
2 ks skořice
1 ks citrónové trávy nasekané nahrubo
1 lžička římského kmínu
  voda
  sůl
  Na marinádu:
2 lžičky římského mletého kmínu
50 ml sweet chilli omáčky
2 ks limetky
1 ks pomeranče
  třtinový cukr
  olivový olej
  sůl
  Na kokosovou rýži:
200 g rýže arborio
200 g červených fazolí vařených
200 ml kokosového krému
  kuřecí vývar na podlití
  čerstvý koriandr
  olej

 

 

Postup

 

1. Vepřový bok naporcujeme na hrubé kostky a společně s kořením uvaříme ve vodě doměkka, ale tak, aby maso drželo pohromadě
2. Připravíme si marinádu; všechny ingredience na marinádu smícháme
3. Maso přendáme na rozpálený rošt grilu a za občasného potírání marinádou ho grilujeme doměkka

Příprava kokosové rýže
1. Rýži arborio opečeme zvolna na oleji, zalijeme kokosovým krémem a vývarem
2. Za stálého míchání vaříme zvolna na skus, tekutinu doléváme dle potřeby a nezapomeneme ji osolit
3. Na závěr vmícháme fazole a přidáme trhaný koriandr.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz