Vepřový bok grilovaný v exotické salse servírovaný s kokosovou rýží a fazolemi

V kořeněném nálevu povařený vepřový bok, grilovaný, potíraný exotickou marinádou, servírovaný s kokosovou rýží a červenými fazolemi.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

Suroviny na 4 porce:
1 kg vepřového boku vcelku s kůží
  Várka na uvaření boku:
4 ks bobkového listu
4 ks chilli papričky
3 ks badyánu
2 ks skořice
1 ks citrónové trávy nasekané nahrubo
1 lžička římského kmínu
  voda
  sůl
  Na marinádu:
2 lžičky římského mletého kmínu
50 ml sweet chilli omáčky
2 ks limetky
1 ks pomeranče
  třtinový cukr
  olivový olej
  sůl
  Na kokosovou rýži:
200 g rýže arborio
200 g červených fazolí vařených
200 ml kokosového krému
  kuřecí vývar na podlití
  čerstvý koriandr
  olej

 

 

Postup

 

1. Vepřový bok naporcujeme na hrubé kostky a společně s kořením uvaříme ve vodě doměkka, ale tak, aby maso drželo pohromadě
2. Připravíme si marinádu; všechny ingredience na marinádu smícháme
3. Maso přendáme na rozpálený rošt grilu a za občasného potírání marinádou ho grilujeme doměkka

Příprava kokosové rýže
1. Rýži arborio opečeme zvolna na oleji, zalijeme kokosovým krémem a vývarem
2. Za stálého míchání vaříme zvolna na skus, tekutinu doléváme dle potřeby a nezapomeneme ji osolit
3. Na závěr vmícháme fazole a přidáme trhaný koriandr.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení