Letní ovocný dort

Piškotový korpus obložený ovocem, politý polevou, ozdobený ztuhlou šlehačkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Ovocný piškotový dort. Doba přípravy 90 minut.

Ingredience

 

Na těsto:
200 g polohrubé mouky
100 g másle nebo rostlinného tuku
100 g cukru
50 g mandlových lupínků
50 g mléčné čokolády
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžičku nastrouhané citrónové kůry
2 ks vejce
  tuk na vymazání formy
  špetka soli
  Na náplň:
425 ml kompotových broskví
250 g třešní
100 g smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček čiré dortové polevy
2 lžíce cukru
3 ks kiwi
  Ještě potřebujeme:
  dotrová forma o průměru cca 30 cm
  cukrářský sáček s hvězdičkovým nástavcem

 

 

Postup

 

1. Nejprve si připravíme dortový korpus; tuk, cukr a sůl ušleháme do pěny, vmícháme vejce jedno po druhém, pak i citrónovou kůru a mouku s práškem do pečiva
2. Dno dortové formy o průměru asi 30 cm vymastíme tukem a zasypeme mandlovými lupínky, naplníme těstem a povrch uhladíme
3. V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme korpus asi 60 minut, upečený vyklopíme z formy a necháme vychladit
4. Čokoládu roztavíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, polevou korpus potřeme a necháme ztuhnout
5. Z broskví necháme okapat šťávu, kterou zachytíme do nádoby, broskve nakrájíme podélně
6. Oprané třešně necháme okapat a pak je vypeckujeme, kiwi oloupeme a pokrájíme na plátky
7. Připravený dortový korpus úhledně obložíme ovocem
8. V hrnci smícháme polevu s cukrem a 1/4 l broskvové šťávy a za stálého míchání povaříme, hotovou polevu rozprostřeme na ovoce a necháme ztuhnout
9. Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku (můžeme použít i ztužovač do šlehaček), naplníme jí cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a dort ozdobíme, dle fantazie, šlehačkovými pusinkami a vlnkami.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz