Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Letní ovocný dort

Piškotový korpus obložený ovocem, politý polevou, ozdobený ztuhlou šlehačkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Ovocný piškotový dort. Doba přípravy 90 minut.

Ingredience

 

Na těsto:
200 g polohrubé mouky
100 g másle nebo rostlinného tuku
100 g cukru
50 g mandlových lupínků
50 g mléčné čokolády
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžičku nastrouhané citrónové kůry
2 ks vejce
  tuk na vymazání formy
  špetka soli
  Na náplň:
425 ml kompotových broskví
250 g třešní
100 g smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček čiré dortové polevy
2 lžíce cukru
3 ks kiwi
  Ještě potřebujeme:
  dotrová forma o průměru cca 30 cm
  cukrářský sáček s hvězdičkovým nástavcem

 

 

Postup

 

1. Nejprve si připravíme dortový korpus; tuk, cukr a sůl ušleháme do pěny, vmícháme vejce jedno po druhém, pak i citrónovou kůru a mouku s práškem do pečiva
2. Dno dortové formy o průměru asi 30 cm vymastíme tukem a zasypeme mandlovými lupínky, naplníme těstem a povrch uhladíme
3. V troubě vyhřáté na 170 °C pečeme korpus asi 60 minut, upečený vyklopíme z formy a necháme vychladit
4. Čokoládu roztavíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, polevou korpus potřeme a necháme ztuhnout
5. Z broskví necháme okapat šťávu, kterou zachytíme do nádoby, broskve nakrájíme podélně
6. Oprané třešně necháme okapat a pak je vypeckujeme, kiwi oloupeme a pokrájíme na plátky
7. Připravený dortový korpus úhledně obložíme ovocem
8. V hrnci smícháme polevu s cukrem a 1/4 l broskvové šťávy a za stálého míchání povaříme, hotovou polevu rozprostřeme na ovoce a necháme ztuhnout
9. Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku (můžeme použít i ztužovač do šlehaček), naplníme jí cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a dort ozdobíme, dle fantazie, šlehačkovými pusinkami a vlnkami.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz