Jahodový dort

Dortový korpus plněný tvarohovým krémem, ozdobený jahodami přelitými želé.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Jahodový dort. Doba přípravy 90 minut + doba tuhnutí

Ingredience

 

Na těsto:
250 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
120 g rostlinného tuku
25 g kakaa
100 ml mléka
3 ks vajec
1/2 ks sáčku kypřícího prášku do pečiva
  tuk na formu
  polohrubá mouka na formu
  Na náplň:
400 g měkkého tvarohu
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 ks sáčku vanilkového cukru
  Na dohotovení:
250 g jahod
50 g pražených mandlových lupínků
1 ks sáčku čirého dortového želé

 

 

Postup

 

1. Žloutky s moučkovým cukrem i tukem utřeme do pěny, zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, přimícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec vmícháme mléko
2. Těsto nalijeme do tukem vymazané, moukou vysypané dortové formy (24 cm) a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut, necháme ve formě vychladnout, pak vyklopíme a podélně rozkrojíme
3. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně přidáváme tvaroh, který vyšleháme dohladka, jednu třetinu krému oddělíme, zbytek rozetřeme na spodní díl korpusu a přiklopíme ho horním dílem
4. Zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu, které ještě obalíme mandlovými lupínkami a dort dáme do lednice ztuhnout
5. Očištěné jahody nakrájíme na plátky, dortové želé připravíme podle návodu na obalu, pak na ztuhlý dort naskládáme nakrájené jahody, přelijeme připraveným želé, necháme ztuhnout a dort nakrájíme.

Poznámka:
Povrch dortu lze samozřejmě ozdobit různě, například hoblinkami čokolády, snítky máty atd ... kdo nemá rád, želé může vynechat a dort přelít například čokoládovou polevou .

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení