Letní salát s tuňákem

Odleželý salát se zálivkou a pestem, tuňákem a dalšími ingrediencemi, servírovaný s opečenými bagetami.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut + doba odležení

Ingredience

 

Rozpis na cca 6 porcí:
300 g malých rajčat
200 g řapíkatého celeru
150 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
40 g kapar
8 ks plátků baget
1-2 ks malé cukety
1 ks cibule
1/2 ks stroužků česneku
1/2 ks salátové okurky
5 lžic oleje
2 lžíce bílého vinného octa
  špetka krystalového cukru
  mletý pepř
  pesto
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěné, oprané a důkladně okapané cukety rozkrojíme na 3-4 mm plátky a 30 sekund povaříme ve vroucí vodě, slijeme a necháme okapat
2. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, celer očistíme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, nať celeru otrháme a dáme do lednice
3. Opraná rajčata rozpůlíme a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, ocet smícháme s olejem a solí, kořením a špetkou cukru
4. Velkou mísu vytřeme prolisovaným česnekem, naplníme zeleninou ochucenou nálevem z octa, oleje, přidáme kapary, promícháme a necháme 20 minut odležet
5. Bagety dáme pod gril a z obou stran je opečeme dozlatova, z tuňáka slijeme olej nebo šťávu a necháme okapat
6. Do salátu přidáme tuňáka, 2 lžíce pesta a zelenou celerovou nať, osolíme a okořeníme pepřem
7. Salát servírujeme s opečenými bagetami a pestem.

Poznámka:
Recept na pesto najdete zde: Italské pesto.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz