Letní salát s tuňákem

Odleželý salát se zálivkou a pestem, tuňákem a dalšími ingrediencemi, servírovaný s opečenými bagetami.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut + doba odležení

Ingredience

 

Rozpis na cca 6 porcí:
300 g malých rajčat
200 g řapíkatého celeru
150 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
40 g kapar
8 ks plátků baget
1-2 ks malé cukety
1 ks cibule
1/2 ks stroužků česneku
1/2 ks salátové okurky
5 lžic oleje
2 lžíce bílého vinného octa
  špetka krystalového cukru
  mletý pepř
  pesto
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěné, oprané a důkladně okapané cukety rozkrojíme na 3-4 mm plátky a 30 sekund povaříme ve vroucí vodě, slijeme a necháme okapat
2. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, celer očistíme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, nať celeru otrháme a dáme do lednice
3. Opraná rajčata rozpůlíme a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, ocet smícháme s olejem a solí, kořením a špetkou cukru
4. Velkou mísu vytřeme prolisovaným česnekem, naplníme zeleninou ochucenou nálevem z octa, oleje, přidáme kapary, promícháme a necháme 20 minut odležet
5. Bagety dáme pod gril a z obou stran je opečeme dozlatova, z tuňáka slijeme olej nebo šťávu a necháme okapat
6. Do salátu přidáme tuňáka, 2 lžíce pesta a zelenou celerovou nať, osolíme a okořeníme pepřem
7. Salát servírujeme s opečenými bagetami a pestem.

Poznámka:
Recept na pesto najdete zde: Italské pesto.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení