Marinovaný losos

Naložený losos v soli a cukru s koprem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 20 minut +  doba naložení 2 - 3 dny

Ingredience

 

1 ks lososa
2 lžíce a více cukru
4 lžíce a více soli
1 lžíce a více rozdrceného pepře
  koňak
  kopr
  fólie

 

 

Postup

 

1. Očištěné a nestažené filety z lososa pinzetou zbavíme zbývajících kostí a na vnitřní straně je důkladně potřeme směsí soli a cukru (v poměru 2:1), nesmí chybět ani dávka hrubého pepře
2. Pak můžeme rybu pokapat koňakem a nakonec obložit koprem, nejlépe čerstvým
3. Takto připravené filety položíme vnitřními stranami k sobě a pevně zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo rybu
4. Lososa zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, a necháme 2 až 3 dny odležet
5. Každých 12 hodin rybu otočíme
6. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky a můžeme podávat.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení