Nadívané křepelky
Vykoštěné křepelky naplněné nádivkou, zabalené ve vepřové bránici a upečené dozlatova.
Doba přípravy 70 minut
Ingredience
| 8 ks | kuchyňsky připravených křepelek v celku | 
| 8 ks | rohlíků | 
| 3 ks | vejce | 
| 2-3 ks | větší žampiony | 
| 20 g | uzeného masa | 
| 20 g | slaniny | 
| muškátový květ | |
| pepř | |
| sůl | |
| vepřová blána (bránice) na obalení | |
| hrubá mouka na případné zahuštění nádivky | 
Postup
1. Na plátky nakrájené žampiony zprudka orestujeme na rozpáleném oleji
2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony
3. Uzené také drobně pokrájíme a přidáme k ostatním ingrediencím, vše promícháme ještě s vejci, solí, pepřem a muškátovým květem, hustotu nádivky upravíme hrubou moukou
4. Připravenou nádivku rozložíme na vykostěné křepelky, každou zamotáme a obalíme částí blány (drží vše pohromadě a celá se krásně vypeče)
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 40-45 minut.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
