Nadívané křepelky

Vykoštěné křepelky naplněné nádivkou, zabalené ve vepřové bránici a upečené dozlatova.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 70 minut

Ingredience

 

8 ks kuchyňsky připravených křepelek v celku
8 ks rohlíků
3 ks vejce
2-3 ks větší žampiony
20 g uzeného masa
20 g slaniny
  muškátový květ
  pepř
  sůl
  vepřová blána (bránice) na obalení
  hrubá mouka na případné zahuštění nádivky

 

 

Postup

 

1. Na plátky nakrájené žampiony zprudka orestujeme na rozpáleném oleji
2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony
3. Uzené také drobně pokrájíme a přidáme k ostatním ingrediencím, vše promícháme ještě s vejci, solí, pepřem a muškátovým květem, hustotu nádivky upravíme hrubou moukou
4. Připravenou nádivku rozložíme na vykostěné křepelky, každou zamotáme a obalíme částí blány (drží vše pohromadě a celá se krásně vypeče)
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 40-45 minut.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz