Nepečený jahodový dort

Jednoduchý recept na sladký nepečený dort z jahod, bílého jogurtu, šlehačky a dalších ingrediencí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Jahodový nepečený dort - doba přípravy 30 minut + doba tuhnutí

Ingredience

 

500 g jahod
100 g cukru
125 ml smetany ke šlehání
2 dcl bílého jogurtu
1 dcl pomerančové šťávy
3 lžíce vody
1 lžíce želatiny
  forma na dorty
  šlehačka na ozdobu

 

 

Postup

 

1. Jahody důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je necháme okapat, několik jahod si dáme stranou na ozdobu
2. Ostatní jahody rozmixujeme spolu s pomerančovou šťávou a cukrem
3. Připravenou šťávu propasírujeme přes sítko s malými oky
4. Želatinu rozpustíme ve 3 lžících vody a přidáme k jahodovému pyré
5. V této fázi k ostatním ingrediencím přidáme vyšlehanou šlehačku a bílý jogurt
6. Formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní připravenou směs a odložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny, aby nám dort pěkně ztuhl
7. Hotovou dortu vyklopíme z formy, ozdobíme jahodami, šlehačkou a můžeme servírovat.

Doporučení:
Jahody v tomto receptu můžeme nahradit malinami, vyrobíme si tak chutný nepečený malinový dort.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz