Novoroční zelňačka

Skvělá obědová polévka po náročném silvestrovském veselí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

Recept na cca 5-6 porcí:
500 g kysaného zelí
200 g uzené rolky
100 g anglické slaniny
50 g tuku (oleje)
5 g sušených hub
250 ml sladké smetany
1,5 l vody
4 ks větších brambor
5 ks kuliček černého pepře
4 ks kuliček nového koření
2 ks klobásy
3 ks větších stroužků česneku
2 ks bobkového listu
2 ks cibule
2 ks kostek bujónu
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté červené papriky
1 lžičku kmínu
  mletý černý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Ve větším hrnci na oleji nebo tuku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, posypeme červenou paprikou a ihned zalijeme vodou
2. Kysané zelí zbavíme nálevu, překrájíme a přidáme do hrnce
3. Dochutíme kostkami bujónu, bobkovým listem, novým kořením, kuličkami pepře a kmínem a přivedeme polévku k varu
4. Zvolna vaříme asi 20 minut
5. Zvlášť uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory
6. Klobásy pokrájíme na kolečka, anglickou slaninu a uzenou rolku na kostičky a vše orestujeme na malém množství oleje
7. Nakonec opečené maso přidáme do uvařené zelňačky a necháme ještě chvíli povařit
8. Ve smetaně rozmícháme mouku a tímto zahustíme polévku
9. Necháme ještě chvíli vařit a pak zelňačku dochutíme mletým pepřem, solí a prolisovaným česnekem
10. Na závěr vložíme uvařené brambory a polévku odstavíme.

Doporučení:
Polévku je nejlepší uvařit den až dva předem, na Silvestra na to nebudete mít určitě čas.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení