Okurkové kanapky s mandlovou paštikou

Zdravé pohoštění pro Vaší párty

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

Rozpis na 3-4 porce:
1-2 ks salátové okurky
1- trsy cherry rajčátek
  Na mandlovou paštiku:
1 šálek mandlí
1 šálek nastrouhaného petržele
2 hrsti čerstvé bazalky
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce olivového oleje
1 ks stroužek česneku
  šťáva z 1 ks citrónu
  sůl

 

 

Postup

 

1. Začneme výrobou mandlové paštiky; mandle rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme
zbylé suroviny a opět dobře rozmixujeme, jen jablečný ocet přidáváme opatrně, začneme s menším množstvím a postupně přidáváme více, podle chuti
2. Z okurky nakrájíme širší kolečka, ta ozdobíme lžící mandlové paštiky
3. Nakonec kanapky ozdobíme cherry rajčátky a můžeme je ihned podávat jako lehkou večeři nebo občerstvení pro sportovce.

Doporučení:
Abychom z mandlí "vytěžili " co nejvíce živin, namočíme je na několik hodin (nejlépe přes noc), do vody. Budou se nám nejen snadněji mixovat, protože změknou, ale namočením se stávají i výživnější. Pokud chceme menší obměnu receptu, místo okurky použijeme opečené kroužky cukety.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení