Okurkové kanapky s mandlovou paštikou

Zdravé pohoštění pro Vaší párty

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

Rozpis na 3-4 porce:
1-2 ks salátové okurky
1- trsy cherry rajčátek
  Na mandlovou paštiku:
1 šálek mandlí
1 šálek nastrouhaného petržele
2 hrsti čerstvé bazalky
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce olivového oleje
1 ks stroužek česneku
  šťáva z 1 ks citrónu
  sůl

 

 

Postup

 

1. Začneme výrobou mandlové paštiky; mandle rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme
zbylé suroviny a opět dobře rozmixujeme, jen jablečný ocet přidáváme opatrně, začneme s menším množstvím a postupně přidáváme více, podle chuti
2. Z okurky nakrájíme širší kolečka, ta ozdobíme lžící mandlové paštiky
3. Nakonec kanapky ozdobíme cherry rajčátky a můžeme je ihned podávat jako lehkou večeři nebo občerstvení pro sportovce.

Doporučení:
Abychom z mandlí "vytěžili " co nejvíce živin, namočíme je na několik hodin (nejlépe přes noc), do vody. Budou se nám nejen snadněji mixovat, protože změknou, ale namočením se stávají i výživnější. Pokud chceme menší obměnu receptu, místo okurky použijeme opečené kroužky cukety.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz