Ořechová zmrzlina

Domácí výroba zmrzliny, tentokrát z mléka, pískového cukru, másla, vanilkového prášku a vajec. S vložkou ořechů.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Ořechový dezert. Doba přípravy 20 minut + doba zamrazení.

Ingredience

 

200 ml kondenzovaného neslazeného mléka
200 ml mléka
100 g pískového cukru
30 g másla
2 lžíce nastrouhaných vlašských ořechů
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
2 ks bílků
1 ks žloutku

 

 

Postup

 

1. V malém množství mléka rozmícháme pískový cukr, žloutek a pudinkový prášek
2. Pak přilijeme ke zbylému mléku a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání do zhoustnutí, ale nevaříme
3. Vmícháme máslo a nádobu dáme do studené vody, kde za občasného zamíchání necháme vychladnout
4. Potom vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a nastrouhané ořechy
5. Krém vlijeme do vhodné nádoby a necháme zmrazit.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení