Ořechová zmrzlina

Domácí výroba zmrzliny, tentokrát z mléka, pískového cukru, másla, vanilkového prášku a vajec. S vložkou ořechů.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Ořechový dezert. Doba přípravy 20 minut + doba zamrazení.

Ingredience

 

200 ml kondenzovaného neslazeného mléka
200 ml mléka
100 g pískového cukru
30 g másla
2 lžíce nastrouhaných vlašských ořechů
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
2 ks bílků
1 ks žloutku

 

 

Postup

 

1. V malém množství mléka rozmícháme pískový cukr, žloutek a pudinkový prášek
2. Pak přilijeme ke zbylému mléku a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání do zhoustnutí, ale nevaříme
3. Vmícháme máslo a nádobu dáme do studené vody, kde za občasného zamíchání necháme vychladnout
4. Potom vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a nastrouhané ořechy
5. Krém vlijeme do vhodné nádoby a necháme zmrazit.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz