Meruňková zmrzlina

Smetanová zmrzlina z meruněk, žloutků a moučkového cukru.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Smetanová zmrzlina z meruněk. Doba přípravy 45 minut + doba zamrazení.

Ingredience

 

500 g odpeckovaných meruněk
120 g moučkového cukru
3 dl smetany (s obsahem 12 % tuku)
4 ks žloutků

 

 

Postup

 

1. Žloutky rozšleháme se smetanou ve dvouplášťovém hrnci a za stálého míchání zahříváme na malém plaménku, až krém zhoustne, pak ho odstavíme
2. Meruňky dusíme s cukrem a se 3 lžícemi vody, pak je prolisujeme
3. Vychladlé meruňky smícháme se studeným žloutkovým krémem
4. Směs nalijeme do rovné kovové misky pro tvorbu ledu a zamrazíme.

Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení