Papriky plněné sýrovou pěnou
Měkký sýr smíchaný s nastrouhaným tvrdým sýrem, křenem a mlékem. Takto připravenou hmotou plníme očištěné paprikové lusky.
Doba přípravy 15 minut
Ingredience
| 8 ks | paprikových lusků |
| 4 ks | balíčky měkkého sýra |
| 200 g | tvrdého sýra |
| 8 lžic | mléka |
| pažitka | |
| křen | |
| sůl |
Postup
1. Papriky omyjeme, osušíme, seřízneme jim vršek a opatrně vydlabeme semeníky
2. Měkký sýr utřeme se strouhaným sýrem a mlékem, podle chuti přidáme nastrouhaný křen a pažitku
3. Hmotu osolíme a dobře promícháme, naplníme jí papriky
4. Necháme v chladu odležet.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme plátky černého chleba.
Poznámka:
Papriky můžeme před podáním zapéci v troubě pod grilem, tak získáme teplou variantu tohoto pokrmu.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
