Pařížské žampiony
Ochucené orestované žampióny.
Doba přípravy 10 minut
Ingredience
| Rozpis na 4 porce: | |
| 500 g | menších žampiónových |
| hlaviček | |
| 2 lžíce | oleje |
| 1 lžička | nasekané petrželky |
| 1 lžička | hořčice |
| 1,5 ks | citrónu |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
1. Očištěné hlavičky žampiónů ponoříme na 2 minuty do rozpálené fritézy na 170 °C
2. Poté je ještě chvíli podusíme na rozehřátém oleji na pánvičce s citrónovou šťávou
3. Osolíme je opepříme a posypeme nasekanou petrželkou
4. Měkké žampióny urovnáme na misku, přelijeme olejem promíchaným s hořčicí a podáváme.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
