Pečená krůta krocan s nádivkou

Patří k anglickým zvyklostem, že krůta se servíruje v celku, porcuje se až na stole. Servíruje ji většinou pán domu, který dá každému na talířek kousek bílého masa z prsou, část tmavého masa z hřbetu a stehen a plátek nádivky.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 240 minut

Ingredience

 

1 ks krůty nebo krocana
  sádlo
  voda
  sůl
  Na nádivku:
500 g mletého hovězího masa
300 g krůtích drůbků (srdce, játra, žaludek)
250 g cibule
200 g strouhanky
100 g slaniny
4 lžíce vývaru
  mletý černý pepř
  majoránka
  tymián
  šalvěj
  petrželová nať
  sůl

 

 

Postup

 

1. Krůtu vykucháme, opereme, osušíme a osolíme, necháme ji odležet (mezi tím si připravíme nádivku)
2. Nádivkou naplníme připravenou krůtu, otvor uzavřeme grilovacími jehlami nebo sešijeme
3. Celou krůtu potřeme sádlem a zabalíme do alobalu
4. V rozehřáté troubě na 175-180 °C pečeme dle velikosti krůty 2-3 hodiny (na každý půl kilogram hmotnosti masa počítáme asi 20 minut pečení při teplotě 175 °C)
5. Půl hodiny před dopečením alobal odstraníme a těsně před dopečením krůtu polijeme šálkem studené vody, tak nám vznikne křupavá kůrčička.

Příprava nádivky:
1. Cibuli zpěníme na slanině, přidáme dopředu uvařené, usekané drůbky, mleté maso, strouhanku, vejce a koření
2. Vše osolíme a dobře promícháme, podle potřeby směs zvlhčíme vývarem.

Doporučení:
Na talíř ke krůtě patří i kousek teplé šunky a kolečka klobásy, jako příloha se servírují opečené brambory, růžičková kapusta nebo vařená mrkev, pečená cibule a lžíce chlebové omáčky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení